„Михољски сусрети села“

Прво место на такмичењу рецитатора у оквиру манифестације „Михољски сусрети села“
У Катићима код Ивањице 20. 10. 2021. године први пут су одржани „Михољаски сусрети села“ који су окупили чуваре народне традиције из овог места, Прилика, Девића, Кушића и Мочиоца. Овај пројекат покренуло је Министарство за бригу о селу. Циљ ове манифестације је чување изворне вредности српске традиције и историје овог народа. Припремљен је богат културно – уметнички програм.
У ревијалном делу учествовале су женске певачке групе, млади фолклораши, а имали смо прилику и да чујемо звуке традиционалних инструмената (гусле, двојнице, хармоникa).
У такмичарском делу учествовале су вrедне домаћице у спремању пита од кромпира и сира, као и посластица од малина и шљива.
У такмичењу у рецитовању народних епских песама учествовало је четрнаест ученика из наведених школа. Њих је оцењивао трочлани жири састављен од професора књижевности Сунчице Бојовић, Милке Петровић и Mарије Парпуре. Из наше школе учествовала су три такмичара: Дара Ковачевић ученица VI разреда, Станојла Радовић, ученица VII разреда и Предраг Бошковић, ученик VIII разреда. Станојла Радовић освојила је прво место и вредну награду. Рецитовала је народну епску песму „Смрт Мајке Југовића“.
 
Погодака: 1259