Слетела Пчелица у нашу школу 20.новемб 2023.

У понедељак, 20. новембра 2023. године, нашу школу су посетили Дубравка Илић и Владимир Симић, библиотекaри Матичне службе Градске библиотеке „ Владислав Петковић Дис“ из Чачка и обавили редован надзор над стручним радом школске библиотеке. Осим ваљаним информацијама и сугестијама за унапређење делатности библиотеке у нашој школи, обрадовали су нас и поклоном који ће бити на корист ученицима и колективу, а поклонодавци су чачанска ИК „Пчелица“, као и Градска библиотека Чачак.

Наиме, од данас је наша школска библиотека богатија за 25 наслова актуелне издавачке продукције куће „Пчелица“ за децу и младе. Ученицима наше школе биће на располагању, између осталог, наслови обавезне школске лектире, као и дела Слободана Станишића, Градимира Стојковића, Роберта Такарича и других најпознатијих домаћих аутора за децу. Наставнички део нашег књижног фонда, Градска библиотека Чачак, иначе Матична библиотека за Моравички округ, обогатила је са десетак наслова своје издавачке делатности. Колективу Школе биће доступни наслови лауреата Дисове награде, Награде „Млади Дис“, као и књига „Изабране песме“ Владислава Петковића Диса, која је пратила овогодишње 60. „Дисово пролеће“, песничку манифестацију коју чачанска Библиотека организује више од пола века.

Захваљујемо се поклонодавцима, а посебно ИК „Пчелица“ која увек долети тамо где је неопходно пружити руку пријатељства, даровати богатство знања и лепе речи намењене најмлађима.