ЕКОЛОШКА РАДИОНИЦА 27. октобар 2023

“ЛЕПШЕ ЈЕ ЧИСТО”

У оквиру активности једносменског рада (Сналажење у природи),

ученици првог разреда су уз помоћ и креативност Зорице Остојић направили корпу за отпатке од природних материјала. Овој еколошкој активности придружио се и Ученички парламент и педагог Анђела Радовић, као и једини ученик издвојеног одељења у Опаљенику, Иван Мијаиловић.

Посебно задовољство нам је да истакнемо да је члан нашег еко тима био господин Миле Ђорић, бродски капетан у пензији, који је помогао у издавању прве збирке песама нашег ученика Данила Зарића.

Према идеји Милана Парезановића, наставника који води активности једносменског рада Сналажење у природи и Зорице Остојић (лични пратилац) корпа од природних материјала постављена је на видиковцу на путу Ивањица – Кушићи, поред такозване туристичке печурке. Разлог за то је гомила смећа које путници и туристи бацају одмарајући се и уживајући у погледу на пејзаже ивањичког краја са познатог видиковца.

Пре постављања еко корпе за отпатке, наша мала екипа је очистила простор на видиковцу, кога сада поред чистог окружења красе и слогани исписани на српском и енглеском језику:

“ЛЕПШЕ ЈЕ ЧИСТО” и

“Ручни рад ученика ОШ “Мајор Илић”.

Овом приликом упућујемо позив надлежним институцијама и службама наше општине да постојећу “туристичку печурку” обнове како би што дуже привлачила путнике и туристе да на овом месту одморе и уживају у прелепим пејзажима југозападне Србије.