Прича о Богдану Циврићу дошла до РТС-а

          Прича о учитељу Богдану Циврићу дошла је и у медије. Ивањичи радио, Блиц, Вечерње новости пренели су вест. Преко Зорана Сокића, бившег ученика школе и новосадске новинарке Гордане Умичевић прича долази до Силвије Пашајлић (дописнице РТС-а за Моравички округ). Професионалци из новинарске бранше пренеће причу читавој Србији о просветном раднику у пензији који оснива фонд и улаже 200 000 дин. са циљем да се сваке године из фонда награди ученик ОШ "Мајор Илић" који постиже најбоље резултате из математике.

           Одвели смо екипу РТС-а у Миланџу, у којој се налази најстарија школа ивањичком крају у којој је чика Богдан радио на почетку каријере. Био је последњи учитељ те школе. Каријеру наставља у Драгачеву у школама у Ртима и Гучи. Потом рад наставља у Чачку. Радио је као учитељ, наставник математике, просветни саветник, да би и као пензионер наставио просветну мисију и дао један пример добре праксе.

           Искористили смо прилику да им испричамо и друге занимљиве приче из живота наше школе у традицији дугој 180 година. Провели смо леп михољски дан са Силвијом Пашајлић и екипом. Хвала на медијској промоцији школе и дивном дружењу.

       

                                       

Погодака: 2386